ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ενημερωμένοι με τα πιο σύγχρονα

Κατασκευάζετε το καινούργιο σας σπίτι ; Γιατί να μην γίνει παθητικό ?

Το γραφείο μας, μέσα από τις αρχές του παθητικού σχεδιασμού, μπορεί να σας προτείνει ιδέες και λύσεις ώστε να αποκτήσετε την βελτιστοποίηση στην ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού σας, δημιουργώντας έναν χώρο με μηδενικές σχεδόν ενεργειακές ανάγκες.

Τα παθητικά σπίτια χαρακτηρίζονται από θερμική άνεση κατά τη διάρκεια ολόκληρου του έτους, διατηρώντας μια σταθερή θερμοκρασία σε ολόκληρο το σπίτι άνευ υγρασίας. Επιπλέον παρέχουν καλό αερισμό, εξασφαλίζοντας έτσι εξαιρετικά χαμηλή έως μηδενική κατανάλωση.

Οι ιδιότητες εξασφαλίζονται μέσω:

  • πολύ καλής μόνωσης
  • απουσία θερμογεφυρών
  • σύστημα εξαερισμού που προσφέρει ένα υγιεινό περιβάλλον

Οφέλη παθητικής κατοικίας:

  • εξοικονόμηση έως 95% περισσότερης ενέργειας
  • προστασία από την υγρασία και τις μεταβολές θερμοκρασίας
  • μεγιστοποίηση του χρόνου ζωής της κατασκευής, μηδενίζοντας την ανάγκη συντήρησης.

Ένα Παθητικό Κτίριο χρησιμοποιεί έως και 90% λιγότερη ενέργεια για θέρμανση και ψύξη από τα συμβατικά κτίρια της Κεντρικής Ευρώπης, με αποτέλεσμα να απαιτείται λιγότερο από 1,5 λίτρο πετρελαίου ή 1,5 κυβικό μέτρο φυσικού αερίου το χρόνο, για τη θέρμανση ενός τετραγωνικού μέτρου κατοικήσιμου χώρου. Εξαιρετικά μεγάλη οικονομία, όμως, επιτυγχάνεται και στις θερμότερες περιοχές, όπου τα κτίρια χρειάζονται ψύξη. Ο περιορισμός της χρήσης ενέργειας οδηγεί σε περιορισμό των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, και έτσι το Παθητικό Κτίριο είναι μια πραγματικά αειφόρος επιλογή σε σχέση με τις συμβατικές κατασκευές.

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ – AΜΕΑ

Σχετικά έργα

Μας αρέσει να χαμογελάμε, εσάς?

ΡΕΣΣΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ